Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Lär Dig Teckna Blommor: Skapa Vackra Konstverk Med Denna Steg För Steg-Guide
Lär Dig Teckna Blommor: Skapa Vackra Konstverk Med Denna Steg För Steg-Guide
Lär Dig Teckna Blommor: Skapa Vackra Konstverk Med Denna Steg För Steg-Guide
Ebook247 pages57 minutes

Lär Dig Teckna Blommor: Skapa Vackra Konstverk Med Denna Steg För Steg-Guide

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Blommor är bland de ljuvligaste objekt en konstnär kan välja för att återge skönhet, ljuvlighet och elegans. Den här boken är lättillgänglig och riktar sig till den som önskar återge sin kärlek till naturen i levande, exakta illustrationer.

Lär dig teckna blommor är fylld av exempel och övningar som sträcker sig från enkla strukturer, som tulpaner, till mer krävande gestaltningar som solrosor och kompositioner med grupper av blommor. Boken är illustrerad av den prisade botaniska konstnären Jill Winch, och ger klara, precisa råd och instruktioner i tekniken att teckna blommor. Hon ger även praktiska råd om hur man bäst ordnar och ställer upp blommor för att avbilda dem, hur man undviker att de vissnar och hur man använder mikroskop för att förstå hur de är uppbyggda.

LanguageSvenska
Release dateOct 9, 2020
ISBN9781398803220
Lär Dig Teckna Blommor: Skapa Vackra Konstverk Med Denna Steg För Steg-Guide
Author

Jill Winch

Jill Winch is a member of the Society of Botanical Artists and exhibits at their annual exhibition in London. She teaches botanical art at her garden studio in Hertfordshire as well as other locations in Ireland and Italy. Her approach is to encourage all levels of ability, from complete beginners through to exhibiting artists. In 2012 Jill won the Daler Rowney Choice Award for her painting of the Medinilla magnifica.

Related to Lär Dig Teckna Blommor

Related ebooks

Related categories

Reviews for Lär Dig Teckna Blommor

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Lär Dig Teckna Blommor - Jill Winch

    Inledning

    Jag har alltid gillat att teckna, så länge jag kan minnas har det varit viktigt för mig. Men först på senare tid, när jag upptäckte den botaniska konstvärlden och fick en inspirerande lärare som ledsagare, blommade tecknandet ut till en kärlek och blev en del av mitt dagliga liv. Tack vare min underbara, stöttande familj har jag haft förmånen att kunna fullfölja min dröm.

    Denna bok ger mig en fantastisk möjlighet att dela med mig av den kunskap och erfarenhet jag samlat på mig, inte bara genom alla år då jag har tecknat utan också genom att undervisa – att helt enkelt veta vad som krävs för att ge någon självförtroendet att sätta pennan till papperet och att lotsa dem genom teckningskonstens grunder. Boken är ämnad för alla, alltifrån nybörjare till mer drivna tecknare. Jag hoppas kunna inspirera nybörjaren att börja teckna och tecknaren att glänta på dörren till blommornas fascinerande värld.

    Man lär sig så mycket när man detaljstuderar blommor, och denna bok tar dig med på en resa där du inte bara får lära dig att teckna kronblad och stjälkblad utan också lökar, rötter och de fantastiska frökapslarna som dyker upp i slutet av säsongen.

    Tecknandets konst är inte något magiskt hantverk för några få invigda. Nyckeln till framgång ligger i att ständigt öva och att dela upp processen i småbitar som tillsammans bildar en helhet – magin ligger i att blommor är de perfekta läromedlen.

    Jill Winch

    Kapitel 1

    Material

    I det här kapitlet går vi igenom vad du behöver för att inleda ditt tecknande. Ofta när vi börjar lära oss något nytt köper vi på oss för många prylar i rena ivern, men inte sällan är det rena, rama slöseriet. Allt som krävs här är en blyertspenna, en vässare, något att sudda med och papper att teckna på.

    Oavsett vilket materiel det gäller rekommenderar jag att pröva flera olika tillverkare, den ena 2H-blyertsen är verkligen inte den andra lik. Jag har hittat mina favoriter under årens lopp, främst genom att pröva olika märken snarare än att lyssna på rekommendationer från andra konstnärer.

    Pennor och tillbehör

    Blyertsstift och -pennor finns av olika varumärken som skiljer sig något sinsemellan, men nästan samtliga är graderade från 9B till 9H, där 9H är hårdast och 9B mjukast, med HB och F på skalan däremellan. H-blyerts kan ge ljuvligt lätta toner, och till mörkare, skuggiga parter använder jag de mjukare B-pennorna. Att infoga små, intensivt svarta skuggpartier gjorda med en B-penna som vässats ordentligt ger genast teckningen en dramatisk touch. Derwent, Faber-Castell och Staedtler gör kvalitetspennor, köp gärna en ask med hela registret av svärta och hårdhet. Med hjälp av sandpapper kan du vässa spetsen i vinkel, det gör det enklare att få fram såväl nyanser som väldigt tunna linjer.

    Stiftpennor med chuck-mekanism är mångsidiga och praktiska, eftersom du kan trycka ut så mycket du vill ha av stiftet och vässa det med sandpappersvässaren. Dessa pennor har oftast en löstagbar vässare i bakre änden, men var försiktig när du använder den. Ibland fastnar grafitdammet i vässaren och kan råka dala ner på din teckning och solka den. Grafitstiften är oftast ganska tjocka – vanligen 2–5 mm. Vill du byta hårdhet är det bara att byta stift i chucken i spetsen.

    På vanliga stiftpennor trycker man ut stiftet med knappen i änden. De skiljer sig också från chuckpennorna genom att de oftast har betydligt tunnare stift, 0,3, 0,5 eller 0,7 mm. Dessa pennor är användbara när man vill arbeta med tunna linjer och detaljer, men stiften bryts lätt om man trycker dem för hårt mot underlaget. De behöver inte vässas, eftersom friktionen mot papperet i sig ger den släta spets man vill ha.

    Vässare

    Skrivbordsvässare kan skruvas fast i bordsskivan och känns rejäla och stabila. Men de kan ibland göra att blyet i pennan bryts sönder, varför den enklare, handhållna pennvässaren inte bara är ett billigare utan också bättre alternativ.

    Efter upprepat vässande blir dina blyertspennor naturligtvis kortare. Men du kan köpa pennförlängare, att fästa runt själva skaftet. Dessa ger inte bara ett bättre grepp om ditt verktyg utan förlänger även stumpens livslängd.

    Suddar

    Ett batteridrivet sudd är mycket användbart när det gäller att sudda småområden och skapa ljuspunkter, den vibrerar snabbt och är fast och liten.

    Ett knådgummi är väldigt formbart och idealiskt för att lyfta fram högdagrar och tona ner överarbetade partier med. Du kan bryta av bitar och använda för att lyfta bort små begränsade delar – det är ett mjukare sätt att arbeta än med ett batteridrivet sudd, men inte lika effektivt vad gäller att återfå det vita i papperet. Man kan också rulla en korv av en bit knådgummi och dra den över papperet, på så vis påverkas inte ytan av suddandet. Vill du sudda bort tunnare linjer kan du skära ut vinklade bitar ur ett plastsudd med hjälp av en skalpell.

    Skuggpennor

    Skuggpennor, som kallas stompf eller tortillon, är gjorda av hårt tvinnat papper och används för att tona ner grafiten så att

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1