Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Den nemme guide til moderne slægtsforskning
Den nemme guide til moderne slægtsforskning
Den nemme guide til moderne slægtsforskning
Ebook66 pages31 minutes

Den nemme guide til moderne slægtsforskning

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Efter adskillige års arbejde med og undervisning i slægtsforskning, opstod idéen til denne bog.

Bogen tager nemlig udgangspunkt i at udnytte den moderne teknologi nemt og effektivt og dermed gøre det langt hurtigere og sjovere at komme i gang med sin egen slægtsforskning.

"Nemt" er nøgleordet; bogen fortæller, hvordan du nemt kommer i gang og hurtigt ser resultater.

Bogen indeholder en kort og overskuelig gennemgang af en masse relevante emner.

Du kan blandt andet læse om:
- Tips til nybegyndere
- Hvilket slægtsprogram skal jeg vælge?
- Slægtsforskning i udlandet
- Den nye persondatalov
... Og meget mere

Bogen er særligt tilrettelagt, så den giver dig de bedste muligheder for slægtsforskning på nettet.

Som noget helt unikt indeholder den en linksamling med hele 77 links til nyttige hjemmesider.

God fornøjelse med din slægtsforskning.
LanguageDansk
Release dateJan 4, 2022
ISBN9788743045526
Den nemme guide til moderne slægtsforskning
Author

Ea-Katrine Thomsen

Ea-Katrine Thomsen er læreruddannet og har slægtsforsket med familien siden barnsben. Hun har i flere sæsoner undervist på aftenskole i FOF Nordvestjylland i netop slægtsforskning.

Related to Den nemme guide til moderne slægtsforskning

Related ebooks

Reviews for Den nemme guide til moderne slægtsforskning

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Den nemme guide til moderne slægtsforskning - Ea-Katrine Thomsen

    Kapitel 1 - Velkommen

    Slægtsforskningens popularitet bølger frem og tilbage. Vi er i øjeblikket inde i en opstrømning. I flere store byer kan man finde kurser og foredrag om slægtsforskning. Mange stifter også bekendtskab med denne hobby gennem fællesskab med andre, f.eks. venner og familie, der deler denne interesse. Det er en hobby der smitter, som man siger i entusiasternes kredse. 

    Det er nemmere at slægtsforske, når der er en opadgående bølge om emnet i samfundet, da det ofte leder til flere kurser, flere foredrag og mere litteratur om emnet. Alt i alt gør andres interesse for deres slægt det lettere for dig at finde din slægt. 

    Men hvor starter man så?  

    1.1 Gode råd til en ny slægtsforsker

    Første råd: Har du ikke allerede fundet et program at skrive din slægtsforskning ind i, overvej at springe ned til kapitel 6.3 om slægtsprogrammer og vend tilbage hertil bagefter. På den måde har du fra start af styr på din forskning. Dette mindsker risikoen for at oplysninger bliver væk, sedler forputter sig eller man glemmer noget vigtig information omkring personer, man tidligere har forsket i. At bruge et slægtsprogram kan give dig ro i maven og lidt mere orden på skrivebordet - hvilket i sig selv også er en fantastisk god start. 

    Andet råd: Lav din egen slægtsforskning. Det er skønt at lave sit eget fodarbejde og få fingrene i det. Dog en løftet finger om forsigtighed. Sider som MyHeritage byder på en masse fordele og gør det nemt og lækkert, når man skal indtaste og dele sin slægtsforskning, men den tilbyder også at hjælpe dig med slægtninge, du ikke vidste du havde. Bare vær lidt skeptisk og undersøg, om dens forslag passer. Der er nogle problematikker ved at indskrive andres data i sin egen forskning, så det er en vurdering, man må lave med sig selv. 

    1.2 Etiske overvejelser

    Som slægtsforsker bør man gøre sig tanker om, hvorfor man forsker, for hvem og i hvilken grad man vil dele den information, man frembringer. Nedenfor er nogle refleksioner, som man kan forholde sig til og måske i forlængelse deraf, lave sine egne regelsæt

    Vær kritisk overfor dine kilder

    Det du nu vil indtaste, er det data du selv har fundet i kirkebøger, noget din familie har efterladt, eller er det et forslag genereret gennem en online slægtsforskningsportal? Forhold dig kritisk til det, du finder, og dobbelttjek gerne inden du indskriver en hel, nyopdaget gren af familien ind i dit hårde arbejde. Der er ikke noget mere ærgerligt, end at skulle lave sit arbejde om, fordi man ikke kiggede sig en ekstra gang for - omvendt er det også

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1