Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Fiziksel İnternet: Küresel lojistiği yeniden düzenlemek için sürdürülebilir bir tedarik zinciri için gelişmiş yenilik
Fiziksel İnternet: Küresel lojistiği yeniden düzenlemek için sürdürülebilir bir tedarik zinciri için gelişmiş yenilik
Fiziksel İnternet: Küresel lojistiği yeniden düzenlemek için sürdürülebilir bir tedarik zinciri için gelişmiş yenilik
Ebook386 pages3 hours

Fiziksel İnternet: Küresel lojistiği yeniden düzenlemek için sürdürülebilir bir tedarik zinciri için gelişmiş yenilik

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Fiziksel İnternet Nedir


"Fiziksel İnternet" terimi, ulaşım alanından gelir ve şu anda fiziksel internetin yerini almak üzere konuşlandırılmakta olan dijital ulaşım ağlarının kombinasyonunu ifade eder. yol ağları.Yaklaşık 2011'de, Fiziksel İnternet Girişimi araştırma çabalarını teşvik etti.2018 yılı civarında, çabanın sitesi, pazarlama ifadesinin büyük verisini tanıtan bir blog sitesine atıfta bulunuyordu.


Nasıl Yararlanacaksınız


(I) Aşağıdaki konularla ilgili içgörüler ve doğrulamalar:


Bölüm 1: Fiziksel İnternet


Bölüm 2: İnternet protokol paketi


Bölüm 3: OSI modeli


Bölüm 4: Yük taşımacılığı


Bölüm 5: Paket değiştirme


Bölüm 6 : Konteynerleştirme


Bölüm 7: Liman


Bölüm 8: Intermodal konteyner


Bölüm 9: Ulusal Fizik Laboratuvarı (Birleşik Krallık)


Bölüm 10: ARPANET


Bölüm 11: Bob Kahn


Bölüm 12: Donald Davies


Bölüm r 13: Jawaharlal Nehru Bağlantı Noktası


Bölüm 14: Bilgisayar ağı


Bölüm 15: Yönlendirme protokolü


Bölüm 16: Akıllı dönüştürücü


Bölüm 17: Nesnelerin İnterneti


Bölüm 18: Akıllı şehir


Bölüm 19: Dördüncü Sanayi Devrimi


Bölüm 20: Akıllı liman


Bölüm 21: Crowdshipping


(II) Fiziksel internet hakkında en çok sorulan soruları yanıtlama.


(III) Fiziksel internetin birçok alanda kullanımına ilişkin gerçek dünyadan örnekler.


(IV) Fiziksel internet teknolojilerini 360 derece tam olarak anlamak için her sektörde 266 gelişmekte olan teknolojiyi kısaca açıklayan 17 ek.


Bu Kitap Kimin İçindir


Profesyoneller, lisans ve lisansüstü öğrenciler, meraklılar, hobiler ve her türlü fiziksel internet için temel bilgi veya bilgilerin ötesine geçmek isteyenler.

LanguageTürkçe
Release dateNov 4, 2022
Fiziksel İnternet: Küresel lojistiği yeniden düzenlemek için sürdürülebilir bir tedarik zinciri için gelişmiş yenilik

Related to Fiziksel İnternet

Titles in the series (26)

View More

Related ebooks

Reviews for Fiziksel İnternet

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Fiziksel İnternet - Fouad Sabry

    Telif hakkı

    Fiziksel İnternet Telif Hakkı © 2022 Fouad Sabry tarafından. Tüm Hakları Saklıdır.

    Tüm hakları saklıdır. Bu kitabın hiçbir bölümü, yazarın yazılı izni olmaksızın, herhangi bir biçimde veya bilgi depolama ve alma sistemleri de dahil olmak üzere herhangi bir elektronik veya mekanik yolla çoğaltılamaz. Bunun tek istisnası, bir incelemede kısa alıntılar yapabilen bir hakem tarafından yapılır.

    Fouad Sabry tarafından tasarlanan kapak.

    Bu kitap bir kurgu eseridir. İsimler, karakterler, yerler ve olaylar ya yazarın hayal gücünün ürünleridir ya da kurgusal olarak kullanılır. Gerçek kişilere, yaşayan veya ölülere, olaylara veya mekanlara herhangi bir benzerlik tamamen tesadüfidir.

    Bonus

    1BKOfficial.Org+PhysicalInternet@gmail.com adresine Fiziksel İnternet: Küresel lojistiği yeniden düzenlemek için sürdürülebilir bir tedarik zinciri için gelişmiş inovasyon konu başlıklı bir e-posta gönderebilir ve bu kitabın ilk birkaç bölümünü içeren bir e-posta alacaksınız.

    Fouad Sabry

    1BK web sitesini ziyaret edin

    www.1BKOfficial.org

    Önsöz

    Bu kitabı neden yazdım?

    Bu kitabı yazma hikayesi 1989 yılında İleri Düzey Öğrenciler Ortaokulu'nda öğrenciyken başladı.

    Şu anda birçok gelişmiş ülkede mevcut olan STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) Okulları gibidir.

    STEM, öğrencileri dört özel disiplinde (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) disiplinlerarası ve uygulamalı bir yaklaşımla eğitme fikrine dayanan bir müfredattır. Bu terim genellikle okullarda bir eğitim politikasını veya müfredat seçimini ele almak için kullanılır. İşgücünün gelişimi, ulusal güvenlik endişeleri ve göç politikası üzerinde etkileri vardır.

    Kütüphanede, her öğrencinin herhangi bir kitabı seçmekte ve 1 saat boyunca okumakta özgür olduğu haftalık bir ders vardı. Sınıfın amacı, öğrencileri eğitim müfredatı dışındaki konuları okumaya teşvik etmektir.

    Kütüphanede, raflardaki kitaplara bakarken, 5 bölümden oluşan toplam 5.000 sayfalık devasa kitaplar fark ettim. Kitapların adı Teknoloji Ansiklopedisi, etrafımızdaki her şeyi tarif eden,yarı iletkenlere mutlak sıfır, o zamanlar hemen hemen her teknoloji, renkli illüstrasyonlar ve basit kelimelerle anlatıldı. Ansiklopediyi okumaya başladım ve tabii ki haftalık 1 saatlik derste bitiremedim.

    Bu yüzden babamı ansiklopediyi satın almaya ikna ettim. Babam hayatımın başında benim için tüm teknoloji araçlarını, ilk bilgisayarı ve ilk teknoloji ansiklopedisini satın aldı ve her ikisinin de kendim ve kariyerim üzerinde büyük etkisi oldu.

    Tüm ansiklopediyi bu yılın aynı yaz tatilinde bitirdim ve sonra evrenin nasıl çalıştığını ve bu bilgiyi günlük sorunlara nasıl uygulayacağımı görmeye başladım.

    Teknolojiye olan tutkum 30 yıldan daha uzun bir süre önce başladı ve hala yolculuk devam ediyor.

    Bu kitap, okuyuculara lisedeyken yaşadığım aynı şaşırtıcı deneyimi verme girişimim olan Gelişen Teknolojiler Ansiklopedisi nin bir parçası, ancak 20. yüzyıl teknolojileri yerine, 21.  yüzyılın gelişmekte olan teknolojileri, uygulamaları ve endüstri çözümleriyle daha çok ilgileniyorum.

    Gelişen Teknolojiler Ansiklopedisi 365 kitaptan oluşacak, her kitap tek bir gelişen teknolojiye odaklanacak. Gelişmekte olan teknolojilerin listesini ve endüstriye göre kategorize edilmelerini kitabın sonundaki Çok Yakında bölümünde okuyabilirsiniz.

    365 kitap, okuyuculara bir yıllık süre içinde her gün gelişen tek bir teknoloji hakkındaki bilgilerini artırma şansı veriyor.

    Giriş

    Bu kitabı nasıl yazdım?

    Yükselen Teknolojiler Ansiklopedisinin her kitabında, insanların zihinlerinden anında, ham arama içgörüleri elde etmeye çalışıyorum, ortaya çıkan teknoloji hakkındaki sorularını cevaplamaya çalışıyorum.

    Her gün 3 milyar Google araması var ve bunların% 20'si daha önce hiç görülmedi. İnsanların düşüncelerine doğrudan bir çizgi gibidirler.

    Bazen bu 'Kağıt sıkışmasını nasıl gideririm' şeklindedir. Diğer zamanlarda, yalnızca Google ile paylaşmaya cesaret edebilecekleri can sıkıcı korkular ve gizli özlemlerdir.

    Fiziksel İnternet hakkında kullanılmayan bir içerik altın madeni fikri keşfetme arayışımda, Google gibi arama motorlarından otomatik tamamlama verilerini dinlemek için birçok araç kullanıyorum, ardından her yararlı ifadeyi ve soruyu hızla kranklıyorum, insanlar Fiziksel İnternet anahtar kelimesi etrafında soruyorlar.

    İnsanların içgörüsü olan bir altın madeni, taze, ultra yararlı içerik, ürün ve hizmetler oluşturmak için kullanabilirim. Sizin gibi nazik insanlar gerçekten istiyor.

    İnsan aramaları, insan ruhunda şimdiye kadar toplanan en önemli veri kümesidir. Bu nedenle, bu kitap canlı bir üründür ve tıpkı sizin ve benim gibi, bu yeni ortaya çıkan teknolojiyi merak eden ve bu konuda daha fazla bilgi edinmek isteyen insanlar tarafından sorulan Fiziksel İnternet ile ilgili yeni sorular için giderek daha fazla cevapla sürekli güncellenmektedir.

    Bu kitabı yazmanın yaklaşımı, insanların Fiziksel İnternet etrafında nasıl arama yaptıklarını, kafamın tepesinden düşünmeyeceğim soruları ve sorguları ortaya çıkardıklarını ve bu soruları süper kolay ve sindirilebilir kelimelerle cevapladıklarını daha derin bir anlayış seviyesine getirmek ve kitapta basit bir şekilde gezinmektir.

    Bu yüzden, bu kitabı yazmaya gelince, mümkün olduğunca optimize edilmiş ve hedeflenmiş olmasını sağladım. Bu kitabın amacı, insanların Fiziksel İnternet hakkındaki bilgilerini daha iyi anlamalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmaktır. İnsanların sorularını mümkün olduğunca yakından cevaplamaya ve çok daha fazlasını göstermeye çalışıyorum.

    İnsanların sahip olduğu soruları ve sorunları keşfetmenin ve onlara doğrudan cevap vermenin ve kitabın içeriğine içgörü, onaylama ve yaratıcılık eklemenin harika ve güzel bir yoludur - hatta sahalar ve teklifler. Kitap, başka türlü ulaşamayacağım zengin, daha az kalabalık ve bazen şaşırtıcı araştırma taleplerini ortaya çıkarıyor. Hiç şüphe yok ki, bu yaklaşımı kullanarak kitabı okuduktan sonra, potansiyel okuyucuların zihinlerinin bilgisini arttırması beklenmektedir.

    Bu kitabın içeriğini her zaman taze kılmak için benzersiz bir yaklaşım uyguladım. Bu yaklaşım, arama dinleme araçlarını kullanarak insanların zihinlerini dinlemeye bağlıdır. Bu yaklaşım bana şu konularda yardımcı oldu:

    Okuyucularla tam olarak bulundukları yerde tanışın, böylece bir akor vuran ve konuya daha fazla anlayış kazandıran alakalı içerik oluşturabilirim.

    Parmağımı sıkıca nabızda tutun, böylece insanlar bu gelişmekte olan teknoloji hakkında yeni yollarla konuştuklarında güncellemeler alabilir ve zaman içindeki eğilimleri izleyebilirim.

    İçeriğin alaka düzeyini artıran ve kazanan bir avantaj sağlayan beklenmedik içgörüleri ve gizli nişleri keşfetmek için ortaya çıkan teknoloji hakkında cevaplara ihtiyaç duyan soruların gizli hazinelerini ortaya çıkarın.

    Bu kitabı yazmak için yapı taşı aşağıdakileri içerir:

    (1) Okuyucuların istediği içerikle ilgili cesaret ve tahminde bulunmak için zaman harcamayı bıraktım, kitap içeriğini insanların ihtiyaç duyduğu şeylerle doldurdum ve spekülasyonlara dayanan sonsuz içerik fikirlerine veda ettim.

    (2) İnsanların okumak istedikleri ve bilmek istedikleri şeylere - gerçek zamanlı olarak - ön sıralarda yer almak için sağlam kararlar aldım ve daha az risk aldım ve hangi konuların dahil edileceği ve hangi konuların hariç tutulacağı konusunda cesur kararlar almak için arama verilerini kullandım.

    (3) Günlerce ve hatta haftalarca zaman kazanmak için bireysel görüşleri manuel olarak elemek zorunda kalmadan içerik fikirlerini tanımlamak için içerik üretimimi kolaylaştırdım.

    İnsanların sadece sorularını cevaplayarak bilgilerini basit bir şekilde artırmalarına yardımcı olmak harikadır.

    Bu kitabın yazma yaklaşımının harmanlandığı ve okuyucular tarafından arama motorlarında sorulan önemli soruları izlediği için benzersiz olduğunu düşünüyorum.

    Teşekkür

    Bir kitap yazmak düşündüğümden daha zor ve hayal edebileceğimden daha ödüllendirici. Bunların hiçbiri prestijli araştırmacılar tarafından tamamlanan çalışmalar olmadan mümkün olmazdı ve halkın bu gelişen teknoloji hakkındaki bilgisini artırma çabalarını kabul etmek isterim.

    Özveri

    Aydınlanmışlara, olayları farklı gören ve dünyanın daha iyi olmasını isteyenlere göre, statükoya veya mevcut devlete düşkün değiller. Onlarla çok fazla aynı fikirde olmayabilirsiniz ve onlarla daha da fazla tartışabilirsiniz, ancak onları görmezden gelemezsiniz ve onları küçümseyemezsiniz, çünkü her zaman bir şeyleri değiştirirler ... insan ırkını ileriye doğru iterler ve bazıları onları çılgın veya amatör olarak görürken, diğerleri dahi ve yenilikçiler olarak görür, çünkü dünyayı değiştirebileceklerini düşünecek kadar aydınlanmış olanlar, bunu yapan ve insanları aydınlanmaya yönlendirenlerdir.

    Epigraf

    Fiziksel İnternet terimi ulaşım alanından gelir ve şu anda fiziksel yol ağlarının yerini almak için konuşlandırılan dijital ulaşım ağlarının birleşimini ifade eder .  2011 yılında aynı zamanda, Fiziksel İnternet Girişimi araştırma çabalarını teşvik etti.  2018 yılı civarında, çabanın sitesi, pazarlama ifadesi büyük veriyi tanıtan bir blog sitesine atıfta bulunuyor.

    İçindekiler

    Telif hakkı

    Bonus

    Önsöz

    Giriş

    Teşekkür

    Özveri

    Epigraf

    İçindekiler

    Bölüm 1: Fiziksel İnternet

    Bölüm 2: İnternet protokol paketi

    Bölüm 3: OSI modeli

    Bölüm 4: Yük taşımacılığı

    Bölüm 5: Paket anahtarlama

    Bölüm 6: Konteynerleştirme

    Bölüm 7: Port

    Bölüm 8: Intermodal konteyner

    Bölüm 9: Ulusal Fizik Laboratuvarı (Birleşik Krallık)

    Bölüm 10: ARPANET

    Bölüm 11: Bob Kahn

    Bölüm 12: Donald Davies

    Bölüm 13: Jawaharlal Nehru Limanı

    Bölüm 14: Bilgisayar ağı

    Bölüm 15: Yönlendirme protokolü

    Bölüm 16: Akıllı dönüştürücü

    Bölüm 17: Bluetooth profillerinin listesi

    Bölüm 18: Akıllı şehir

    Bölüm 19: Dördüncü Sanayi Devrimi

    Bölüm 20: Akıllı bağlantı noktası

    Bölüm 21: Crowdshipping

    Epilogue

    Yazar Hakkında

    Çok yakında

    Ekler: Her Sektörde Gelişen Teknolojiler

    Bölüm 1: Fiziksel İnternet

    Fiziksel İnternet terimi ulaşım alanından gelir ve şu anda fiziksel yol ağlarının yerini almak için konuşlandırılan dijital ulaşım ağlarının birleşimini ifade eder. 2011 yılında aynı zamanda, Fiziksel İnternet Girişimi araştırma çabalarını teşvik etti. Yaklaşık 2018 yılından bu yana, çabanın ana sayfası, pazarlama ifadesi büyük veriyi tanıtan bir bloga atıfta bulundu.

    Lojistik alanında, Fiziksel İnternet, fiziksel, dijital ve operasyonel bileşenlerin birbirine bağlılığına dayanan açık bir küresel lojistik sistemidir. Bu, kapsülleme, arayüzler ve protokoller kullanılarak gerçekleştirilir. Ulusal Bilim Vakfı ve MHIA ve CICMHE, Ulusal Bilim Vakfı'ndan destek alan bir projeye katkıda bulundu.

    Fiziksel İnternet kavramı, malların akıllı, çevresel olarak sürdürülebilir ve modüler konteynerlerde paketlenmesini gerektirir; bu, bir nakliye konteynerininkinden küçük bir kutuya kadar değişebilir. Bunu, küreselleşmeyi desteklemede başarılı olan ve gemileri ve limanları etkileyen deniz konteynerini genelleştirerek ve konteynerleşmeyi genel lojistik hizmetler alanına genişleterek yapar. Kamu ve özel alan arasındaki sınır, depolama tesisinde veya araçta kalmak yerine, Fiziksel İnternet tarafından nakliye konteyneri içinde kaydırılır. Bu modüler konteynerler, birbirleriyle dijital etkileşimlerini kolaylaştırmak için Nesnelerin İnterneti'nden yararlanarak sürekli izleme ve yönlendirmeye tabi tutulacaktır.

    Fiziksel İnternet, fiziksel şeyleri fiziksel paketler veya kaplar ile çevreler ve bunları mevcut kaplardan ayırt etmek için bundan böyle π kapsayıcılar olarak adlandırılacak şekilde kapsüller.

    Bu π konteynerler, hem yeşil hem de modüler olan dünya standartlarında, akıllı, konteynerlerdir.

    Özellikle modülerleştirilmişlerdir ve boyut açısından, tüm dünyada, sorumluluklarda ve kurulumlarda standartlaştırılmıştır.

    π konteynerler, Fiziksel İnternet'in yeterli şekilde çalışması için gerekli olan birlikte çalışabilirliği sağlayan temel unsurlardır.

    Fiziksel İnternet'i oluşturan fiziksel düğümlerde ele alınmalarını ve depolanmalarını, bu düğümlerin öğelerinin taşınmasına ve elbette bu malların korunmasına ek olarak kolaylaştıracak şekilde oluşturulmaları gerekir.

    Dijital İnternet bağlamında, paketlerin işlevini yerine getirirler.

    Bunlar, dijital Internet trafiğinde görülen üstbilgiyle karşılaştırılabilir bir bilgi bölümü içerir.

    π kapsayıcılar, içeriklerini artık Fiziksel İnternet ile ilgili olmadıkları noktaya kadar kapsüller.

    Tamamen fiziksel bir bakış açısından, π konteynerlerin taşınması, depolanması, taşınması, mühürlenmesi, kendini bir yapıya bağlaması, birbirine kenetlenmesi, yüklenmesi, boşaltılması, inşa edilmesi ve sonra sökülmesi kolay olmalıdır.

    Bilgilendirici bir bakış açısından, her π kapsayıcısı, Ethernet ağlarında kullanılan Medya Erişim Denetimi adresi ve İnternet'in dijital sürümü de dahil olmak üzere dünya çapında benzersiz bir tanımlayıcıya sahiptir.

    Bu tanımlayıcı, tanımlama sağlamlığını ve verimliliğini sağlamak için her bir π kabına hem fiziksel hem de dijital olarak eklenir.

    Her π kapsayıcısına, temsil aracısı olarak davranmak üzere bir akıllı etiket eklenir.

    Fiziksel internet kullanımı yoluyla π konteyner tanımlama, bütünlük, yönlendirme, koşullandırma, izleme, izlemeye erişilebilirlik ve güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunur.

    Bu tür akıllı etiketleme, çok çeşitli işleme süreçlerini, depolama ve yönlendirmeyle ilgili prosedürleri dağıtılmış bir şekilde otomatikleştirmeyi mümkün kılar.

    Fiziksel İnternet içindeki gizlilik ve rekabetle ilgili sorunları uygun bir şekilde ele almak için, bir π kapsayıcısının akıllı etiketi, ilgili tarafların bilgi erişimini kesinlikle kısıtlar.

    Yalnızca π kapsayıcıların Fiziksel İnternet üzerinden yönlendirilmesi için gerekli bilgilere herkes erişebilir.

    Bu ifade, çeşitli akademik araştırma girişimlerine finansman sağlamak için kullanılmıştır.

    1 Ekim 2012'den 31 Ocak 2016'ya kadar Avrupa Komisyonu, Paylaşımlı Ortak Ağlarda Modüler Lojistik Birimleri (Modulushca) olarak bilinen bir projeye finansal destek sağlamıştır. Kuzey Amerika'daki meslektaşları ve dünya çapındaki Fiziksel İnternet Girişimi ile birlikte Modulushca, Avrupa düzeyinde bağlantılı lojistik üzerine araştırmalar yaptı. Bu araştırma, hızlı tüketim mallarının (FMCG) tedarik zincirleri için konteynerizasyona odaklanan bağlantılı lojistiği inceledi.

    Gelecekteki PI Logistics NETworks'teki Operasyonları desteklemek için yeni ICT altyapısı ve referans mimarisi (ICONET), Avrupa Birliği tarafından kargo akışlarını verim, maliyet ve çevresel performans açısından optimize eden PI ağ hizmetlerini araştırmak için yürütülen projenin adıydı.

    ICONET'in ana araştırma odağı, o zamanlar bilgisayar ağlarındaki yaygın fikirlerin bazılarını kullanarak esnek lojistik zincirlerinin işbirliğine dayalı olarak planlanmasıydı.

    1 Eylül 2018'den 28 Şubat 2021'e kadar, Brüksel'deki İnovasyon ve Ağlar İcra Ajansı ICONET için finansman sağladı.

    Fiziksel İnternet'in verimliliğini kazanmak için lojistik sisteminin kurulması, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Bilim Vakfı (NSF) (CELDi) himayesinde Lojistik ve Dağıtımda Mükemmeliyet Merkezi'nde yürütülen bir araştırma projesinin ana odak noktasıydı. İlk aşamaya ilişkin ön rapor 2012 yılında yayınlandı.

    Fiziksel İnternet alanının bir gösteriminin, Fiziksel İnternete Hızlı Yol (Atropin) girişiminin bir parçası olarak Yukarı Avusturya'da gerçekleşmesi gerekiyordu.

    Aralık 2015 ile Mayıs 2018 ayları arasında, Yukarı Avusturya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Logistikum projenin yönetiminden sorumlu olacak.

    Yukarı Avusturya hükümet programı 'Innovatives Oberösterreich 2020' tarafından finanse edildi.

    Go2PI, Avusturya'da yürütülen farklı bir araştırma projesinin adıydı.

    2018-2020 yılları arasında, Avrupa'da İşbirliği Yoluyla Lojistik İnovasyon İttifakı (ALICE) bir dizi farklı girişim için finansman sağladı.

    Yol tabanlı fiziksel internet üzerine araştırmalar otomobil üreticileri tarafından yürütülmektedir.

    {Bölüm 1'i Sonlandır}

    Bölüm 2: İnternet protokol paketi

    En sık TCP/IP olarak adlandırılan Internet Protokol Paketi, Internet ve karşılaştırılabilir diğer bilgisayar ağları tarafından kullanılan iletişim protokolleri topluluğudur. İletim Denetimi Protokolü (TCP) ve Internet Protokolü (IP), Kullanıcı Datagram Protokolü'ne (UDP) ek olarak, artık paketin temel protokolleri (UDP) olarak hizmet veren üç protokoldür.

    Geliştirilmekte olduğu süre boyunca, birkaç yinelemesi Savunma Bakanlığı (DoD) modeli olarak adlandırıldı. Bunun nedeni, ağ oluşturma yaklaşımının geliştirilmesinin Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından DARPA aracılığıyla desteklenmesiydi. Bir protokol yığını, uygulanmasını oluşturan şeydir. Tek bir ağ kesimi (link) içinde kalan veriler için iletişim yöntemlerini içeren link layer, bağımsız ağlar arasında internetworking sağlayan internet layer, host-to-host iletişimi işleyen transport layer ve uygulamalar için process-to-process veri alışverişi sağlayan uygulama katmanı katmanlardır. Bağlantı katmanı önce gelir, ardından internet katmanı, aktarım katmanı ve ardından uygulama katmanı gelir.

    Internet Mühendisliği Görev Gücü, İnternet protokol paketinin temelini oluşturan teknik standartların ve paketi oluşturan bileşen protokollerinin (IETF) korunmasından sorumludur. Internet Protocol Suite, genel ağ sistemleri için daha kapsamlı bir referans çerçevesi olan Açık Sistemler Arası Bağlantı (OSI) paradigmasından önce geliştirilmiştir.

    1960'ların sonlarında, Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), sonunda İnternet protokol paketinin oluşturulmasına yol açan araştırma ve geliştirmeden sorumluydu.

    Ağ, yalnızca son düğümler arasındaki trafiği etkili bir şekilde iletme ve yönlendirme işlevlerinden sorumlu olması gerektiği ve diğer istihbaratların ağın kenarında, uç düğümlerde bulunması gerektiği anlayışıyla tasarlanmıştır. Bu, tasarımın temel bir bileşeniydi. Uçtan uca prensibi bu yapının tasarımını tanımlar. Bu mimari nedeniyle, aynı fikri kullanan ARPANET'e diğer ağlara katılmak kolaydı; böylece Kahn'ın diğer yerel özelliklerden bağımsız olan ilk internet çalışması zorluğunu çözdü. Cerf ve Kahn'ın çalışmalarının son çıktısı olan TCP / IP'nin, yaygın olarak kullanılan bir deyim olan iki teneke kutu ve bir dize üzerinden geçebildiği söylenir. Birkaç yıl sonra, Avian Carriers üzerinden IP için resmi bir protokol tanımı bir şaka olarak tasarlandı ve sonunda büyük bir başarı ile test edildi.

    BBN Technologies, Stanford Üniversitesi ve University College London, protokolün çeşitli donanım platformlarında operasyonel uygulamalarını oluşturmak için DARPA tarafından sözleşmeler imzaladı. Paket yönlendirme katmanının sürüm numarası, sürüm 1'den sürüm 4'e kadar artmıştır, ikincisi 1983 yılında ARPANET'e uygulanmıştır. Bu, protokol geliştirilirken meydana geldi. İnternet'te hala kullanılmakta olan protokol olarak, İnternet Protokolü sürüm 4 veya IPv4 adı verildi ve şu anki halefi olan İnternet Protokolü sürüm 6, mevcut halefi (IPv6) olarak kabul edildi.

    İki ağlı İnternet Protokolü (IP) bağlantılarının bir testi 1975 yılında Stanford Üniversitesi ve University College London arasında gerçekleştirildi. Kasım 1977'de, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Norveç'teki yerleri birbirine bağlayan üç farklı İnternet Protokolü ağının bir testi gerçekleştirildi. 1978-1983 yılları arasında çeşitli araştırma kurumlarında bir dizi farklı fikri mülkiyet prototipi üretildi. 1 Ocak 1983'teki Bayrak Gününden önce İnternet, aktarım denetim protokolü (TCP) yerine ağ denetim protokolünü (NCP) kullanıyordu.

    Yönlendirici olarak bilinen özel bir bilgisayar türü kullanılarak iki ağ arasında bir arabirim oluşturulabilir. İkisi arasındaki ağ paketlerini her iki yönde de taşır.

    TCP / IP, Mart 1982'de Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından her türlü askeri bilgisayar ağı için standart olarak belirlenmiştir.

    Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'in Haziran 1989'da BSD UNIX işletim sistemi için oluşturulmuş TCP / IP kodunu kamu malı olarak yayınlama kararı, TCP / IP protokolünün hızlı genişlemesinde önemli bir faktördü. Bu kod, IBM de dahil olmak üzere bir dizi farklı kurumsal tedarikçi tarafından ticari TCP / IP yazılımının sürümlerine dahil edildi. Windows 95, Microsoft'un işletim sisteminin yerel TCP / IP yığınına sahip ilk sürümüydü. Bu etkinlik, IBM'in Systems Network Architecture (SNA) dahil olmak üzere Microsoft tabanlı ağlarda ve Digital Equipment Corporation'dan DECnet, Open Systems Interconnection (OSI) ve Xerox Network Systems (XNS) gibi diğer platformlarda TCP/konum IP'lerinin önde gelen protokol olarak sağlamlaştırılmasına yardımcı oldu.

    Bununla birlikte, 1980'lerin sonlarında ve 1990'ların başlarında zamanın bir kısmı boyunca, mühendisler, işletmeler ve hükümetler, standart, OSI modeli veya İnternet protokol paketinin en etkili ve güvenilir bilgisayar ağlarıyla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı sorusu üzerinde bölündü.

    İnternet Mühendisliği Görev Gücü'ne, İnternet Protokol Paketi'ni destekleyen teknik standartları ve paketi oluşturan bireysel protokolleri (IETF) geliştirme sorumluluğu verilmiştir.

    Internet Protocol Suite, temel işlevselliğini sağlayan protokoller için operasyonel kapsamlara geniş bölünmesiyle ayırt edilir. Bu bölüm, Internet Protocol Suite'in tanımlayıcı mimari özelliğidir. Paketin dört soyutlama katmanının üst düzey bir açıklamasını sağlayan RFC 1122, paketin tanımlayıcı belirtimi olarak işlev görür.

    Uçtan uca fikir zaman içinde gelişme göstermiştir. İlk formülasyonu, İnternet'in kenarları birbirine bağlayan kısmının herhangi bir durumu korumadığını ve bunun yerine hem hızı hem de sadeliği en üst düzeye çıkarmaya odaklandığını varsayıyordu. Bu, kenarların devlet bilgilerinin ve genel istihbaratın depolanması için birincil yer olarak konumlandırılmasına yol açtı. Güvenlik duvarları, ağ adresi çevirmenleri, çevrimiçi içerik önbellekleri ve benzeri teknolojiler gibi şeyler için gerçek dünyanın gereksinimleri, bu fikirde değişiklik yapmaya zorladı.

    Protokollerin ve hizmetlerin soyutlanması, kapsüllemenin kullanılmasıyla sağlanabilir. Kapsülleme işlemi genellikle çeşitli işlevsellik kategorilerinden oluşan protokol paketinin katmanlanmasıyla çakışır. Genel olarak, modelin en üst düzeyinde bulunan bir uygulama, verilerini katmanlar boyunca iletmek için bir protokol koleksiyonundan yararlanır. Her düzey, verilere ek bir koruma katmanı ekler.

    İlk mimari belgelerden biri olan RFC 1122, katmanlardan ziyade mimari ilkelere vurgu yapmaktadır. RFC 1122 olarak bilinen Ana Bilgisayar Gereksinimleri başlıklı belge, katmanlarla ilgili paragraflar halinde düzenlenmiştir; Bununla birlikte,

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1