Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Boek 3. Hoe Het Allemaal Eindigde En Het Verhaal Van Hoe De Singularity 20-01: Een Nieuwe Smartphone Kreeg
Boek 3. Hoe Het Allemaal Eindigde En Het Verhaal Van Hoe De Singularity 20-01: Een Nieuwe Smartphone Kreeg
Boek 3. Hoe Het Allemaal Eindigde En Het Verhaal Van Hoe De Singularity 20-01: Een Nieuwe Smartphone Kreeg
Ebook74 pages1 hour

Boek 3. Hoe Het Allemaal Eindigde En Het Verhaal Van Hoe De Singularity 20-01: Een Nieuwe Smartphone Kreeg

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Het laatste boek in de serie. Arthuria blijft Camelot regeren, terwijl Marilyn en Lancitel haar helpen. Maar de schepen van de Saksen, onder leiding van leider Alfred, arriveren aan de kust van het koninkrijk. Wat? Heeft Alfred ook een artefact? Hetzelfde als de koningin en haar twee hofdames? Is er echt nog een smartphone in de Singularity 20-01? Maar hoe?..
LanguageNederlands
PublisherTektime
Release dateNov 11, 2023
ISBN9788835458326
Boek 3. Hoe Het Allemaal Eindigde En Het Verhaal Van Hoe De Singularity 20-01: Een Nieuwe Smartphone Kreeg

Read more from Elena Kryuchkova

Related to Boek 3. Hoe Het Allemaal Eindigde En Het Verhaal Van Hoe De Singularity 20-01

Related ebooks

Related articles

Reviews for Boek 3. Hoe Het Allemaal Eindigde En Het Verhaal Van Hoe De Singularity 20-01

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Boek 3. Hoe Het Allemaal Eindigde En Het Verhaal Van Hoe De Singularity 20-01 - Elena Kryuchkova

    Boek 3

    Het laatste boek in de serie.

    Arthuria blijft Camelot regeren, terwijl Marilyn en Lancitel haar helpen.

    Maar de schepen van de Saksen, onder leiding van leider Alfred, arriveren aan de kust van het koninkrijk.

    Wat? Heeft Alfred ook een artefact? Hetzelfde als de koningin en haar twee hofdames? Zit er echt nog een smartphone in de Singularity 20-01? Maar hoe?..

    Dit verhaal is fictie en elke gelijkenis met echte mensen of gebeurtenissen berust op toeval. De karakters van de mythologie zijn ook veranderd: hun karakters, relaties en familiebanden zijn fictie. Dit verhaal is volledig fictie.

    Boek 3. Hoe het allemaal eindigde en het verhaal van hoe de singulariteit 20-01 een nieuwe smartphone kreeg

    Deel 5. Nog een ‘epische’ strijd

    Hoofdstuk 1. Saksische troepen komen naar Camelot!

    Aarde, de Singulariteit 20-01, jaar 5548 vanaf de schepping van de wereld volgens de kalender van het Etruskische Rijk, Groot-Brittannië, twee jaar na de dood van koning Uther Pendragon, een jaar na de ‘onderdrukking’ van de opstandige Heer Tristan

    Venus retrograde geeft aan dat er binnenkort problemen zullen komen, zei Lancitel.

    Venus? Niet Mercurius? Marilyn was verrast. Haar vriendin had het tenslotte altijd over Mercurius.

    Venus. Niet Mercurius, bevestigde de jonge esotericus.

    En wat voor problemen staan ons te wachten? Vroeg Arthuria.

    Ze was niet verrast door de vermelding van Venus retrograde, omdat ze op de hoogte was van zo'n astronomisch fenomeen. Het gebeurde zo dat het Mercurius retrograde was die de held van verschillende memes werd.

    Marilyn wist het ook. Maar toch kon ze de verandering in Lancitels stemming niet begrijpen. Hoewel ze besloot niet in details te treden, en daarom simpelweg dezelfde vraag stelde als Arthuria:

    Ja, wat voor problemen?

    Alle drie de meisjes zaten in de kamers van de koningin, in het koninklijke kasteel van Camelot. Het is twee jaar geleden sinds de dood van koning Uther, en een jaar sinds heer Tristan de eed van trouw aan Hare Majesteit heeft gezworen.

    Sindsdien zijn de hervormingen die de koningin en haar twee hofdames hebben doorgevoerd voor iedereen een vertrouwd onderdeel van het leven geworden.

    Gedurende deze tijd verscheen er een muurschildering in de kamers van Arthuria met afbeeldingen van haar favoriete personages uit de films en haar geliefde hond Dinah, die het meisje echt miste. Het schilderij is gemaakt volgens haar persoonlijk ontwikkelde schetsen. En de mode om de muren te beschilderen met ‘niet-canonieke’ afbeeldingen (canonieke afbeeldingen impliceerden bepaalde ornamenten en symbolen met goden) werd al snel in de mode.

    Veel hofdames en heren wilden schilderijen in hun kamers hebben met afbeeldingen van huisdieren, helden en heldinnen uit de oudheid in pretentieuze poses, enz. Conservatief ingestelde mensen als Igraine accepteerden dergelijke innovaties niet, maar ze konden niet anders dan toegeven dat kunstworkshops floreren de laatste tijd. Maar ook ambachtslieden die werkmaterialen en verven maken voor kunstenaars. En dit is goed voor de economie van het Koninkrijk. Bovendien begonnen dergelijke schilderijen in de mode te komen onder rijke burgers. Ze bestelden eenvoudigweg werken bij minder bekende kunstateliers of bij leerlingen.

    Naast muurschilderingen verscheen er nog een nieuw detail in de kamers van de Koningin: gordijnen gemaakt van prachtig geborduurde groene stof. Gordijnen raakten ook snel in de mode, eerst onder de hovelingen en daarna onder de stadsmensen. Dat gaf extra werk aan weef- en naaiateliers en had ook een goed effect op de economie.

    Natuurlijk zouden Arthuria, Marilyn en Lancitel de rest van de voorzieningen van de moderne wereld waaraan ze gewend waren niet hebben opgegeven, maar helaas werden de meisjes beperkt door hun eigen kennis en capaciteiten. Hoewel het in hun macht lag om bekwame meesters uit het hele koninkrijk te verzamelen, konden ze hen niet uitleggen hoe ze bijvoorbeeld een elektrische lamp moesten maken. Of veel gerechten koken, omdat ze de recepten simpelweg niet kenden (bovendien was er een probleem met het transport van een aantal ingrediënten).

    Maar ongeveer zes maanden geleden las Arthuria één van de boeken die ze op haar smartphone had gedownload. Er stond altijd een overvloed aan literatuur op haar apparaat, omdat het meisje veel boeken tegelijk downloadde met winstgevende promoties, en ze daarna pas zes maanden, een jaar of zelfs langer las. Tegelijkertijd bleef ze van tijd tot tijd nieuwe boeken downloaden, zonder enig idee: wanneer zal ze dit allemaal lezen?

    Toen ze echter de Singularity 20-01 betrad, was ze dankbaar voor haar vreemde gewoonte. Omdat in een wereld zonder internet het lezen van boeken op de smartphone een van de weinige echte vormen van amusement is geworden.

    Marilyn en Lancitel kopieerden zelfs haar uitgebreide digitale bibliotheek naar hun apparaten, en lazen deze ook als ze vrije tijd hadden...

    Maar even terugkomend op het boek dat Arthuria ongeveer zes maanden geleden las. Het was een fictieve roman over een meisje dat dol was op koffie gemaakt van eikels en cichorei.

    Ja precies: eikelkoffie en cichorei. Natuurlijk was het geen koffie. Dergelijke dranken behoorden tot de categorie koffiesurrogaten.

    Maar Arthuria, Marilyn en Lancitel, die in de Singularity 20-01 leden aan een extreem gebrek aan koffie, besloten te proberen het idee van koffiesurrogaten tot leven

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1